• Shiori Tsugi musak/stalka ze stali wysokowęglowej do podostrzenia noży

Polecany jest szczególnie do podostrzenia wysokiej jakości noży kuchennych.

149.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 72h (w dni robocze)
Cena przesyłki 9.99
Odbiór osobisty po przedpłacie 0
Orlen Paczka 9.99
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier DPD 12.99
DPD punkt odbioru 12.99
Kurier UPS 24.99
Kurier DHL Parcel 24.99
DHL Punkt odbioru 24.99
Dostępność Średnia dostępność
EAN 5903839939556

Masz pytania? Zadzwoń: 664 700 571

Ostrzałka prętowa ze stali wysokowęglowej wysokiejakości. 

To zaawansowane rozwiązanie zapewnia optymalne efekty podostrzenia, które utrzymuje się przez długi czas, przez co można opóźnić czas głównego naostrzenia.

Ostrzałką można ostrzyc noże najlepiej do twardości HRC* 56 HRC
.

Ostrzałkę wyposażono w metalową osłonę, która chroni dłoń przy ostrzeniu. Stalowy pręt ma owalny kształt.

*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.

Proces podostrzenia noży:

1. Przeciągnięcia wykonujemy parzyście po jednym z każdej strony
2. Ruchy wykonujemy od siebie skierowanym od nas ostrzem
3. Nóż ustawiamy pod kątem ok. 15 stopni
4. Przeciągnięcie na płasko po nożu spowoduje zarysowanie całej tafli
Długość rękojeści: 13,00 cm
Rękojeść: drewno Pakka
Długość towaru w centymetrach 39
Wysokość towaru w centymetrach 5
Szerokość towaru w centymetrach 10
Waga gabarytowa w gramach 325
Długość stalowego pręta: 22,50 cm
Szerokość stalowego pręta: 1,90 cm
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci