-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Shiori 撓 Orību Sifu profesjonalny nóż szefa kuchni
Nóż Shiori z serii 撓 Orību Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej.
Wysyłka w ciągu | 72h (w dni robocze) |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Duża dostępność 89 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903839939303 |
Masz pytania? Zadzwoń: 664 700 571
Nóż Shiori z serii 撓 Orību Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. W tym celu stworzono bardzo specjalną formę japońskiego ostrza. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej.
Długie ostrze podzielone jest na różne strefy, dzięki czemu można osiągnąć bardzo dobre rezultaty podczas krojenia warzyw czy ziół, a także podczas krojenia mięsa.
Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony - dla każdego szefa kuchni!
Rękojeść wykonana jest z drewna premium oliwnego z Włoch, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Długość rękojeści: | 13,00 cm |
Długość ostrza: | 19,70 cm |
Stal: | japońska stal damasceńska AUS-10V |
Twardość HRC* | 60 +/-1HRC |
Rękojeść: | premium drewno oliwne |
Zastosowanie: | profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby |
Długość towaru w centymetrach | 38 |
Wysokość towaru w centymetrach | 4 |
Szerokość towaru w centymetrach | 9 |
Waga gabarytowa w gramach | 228 |
Kąt szlifu ostrza | 15 stopni |
- Producenci