-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Shiori 撓 Orību Niku - Profesjonalny nóż do filetowania i trybowania
Jest to profesjonalny nóż do filetowania i trybowania. Idealny nóż do precyzyjnych i czystych cięć, jest bardzo ceniony przez kucharzy podczas trybowania mięsa lub filetowania ryb.
Wysyłka w ciągu | 72h (w dni robocze) |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Duża dostępność 78 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903839939327 |
Masz pytania? Zadzwoń: 664 700 571
Nóż Shiori z serii 撓 Orību Niku. Jest to profesjonalny nóż do filetowania i trybowania. Idealny nóż do precyzyjnych i czystych cięć, jest bardzo ceniony przez kucharzy podczas trybowania mięsa lub filetowania ryb. Długie i gładkie ostrze pozwala dokładnie kroić surowe mięso i ryby.
Ostrze wykonane jest z oryginalnej japońskiej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.Rękojeść wykonana jest z drewna premium oliwnego z Włoch. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Długość rękojeści: | 11,20 cm |
Długość ostrza: | 13,00 cm |
Stal: | japońska stal damasceńska AUS-10V |
Twardość HRC* | 60 +/-1HRC |
Rękojeść: | premium drewno oliwne |
Zastosowanie: | profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby |
Długość towaru w centymetrach | 30 |
Wysokość towaru w centymetrach | 3 |
Szerokość towaru w centymetrach | 7 |
Waga gabarytowa w gramach | 105 |
Kąt szlifu ostrza | 15 stopni |
- Producenci