-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Shiori Sutēki - zestaw dwóch noży do steków
Wysyłka w ciągu | 72h (w dni robocze) |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Średnia dostępność 17 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903839939198 |
Masz pytania? Zadzwoń: 664 700 571
Noże Shiori z serii 撓 Sutēki, przeznaczone do steków. Noże są wyjątkowo wygodne w użytkowaniu i bardzo dobrze leżą w dłoni.
Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Nasze noże łączą tradycyjne rzemiosło z nowoczesnym kowalstwem azjatyckim. Idealnie skoordynowane połączenie różnych surowców daje unikalny produkt, który jest bardzo odporny i niezwykle twardy, dzięki czemu dłużej pozostaje ostry.
Rękojeść wykonana jest z drewna palisandrowego, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry.
Idealny produkt na prezent.
*Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.
Długość rękojeści: | 11,50 cm |
Długość ostrza: | 12,00 cm |
Stal: | VG10 |
Twardość HRC* | 60 +/-1HRC |
Rękojeść: | drewno palisandrowe |
Zastosowanie: | profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby |
Długość towaru w centymetrach | 29 |
Wysokość towaru w centymetrach | 4 |
Szerokość towaru w centymetrach | 9 |
Waga gabarytowa w gramach | 174 |
Kąt szlifu ostrza | 15 stopni |
- Producenci